Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ "(Τ)ΣΥΡΙΖΑ", ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ...

Στο εκτελεστικό απόσπασμα του ΣΥΡΙΖΑ οι Ολυμπιονίκες... διά χειρός "Αυγής" 
Του Θοδωρή Γιάνναρου
Η δήλωση της χρυσής Ελληνίδας Ολυμπιονίκου του άλματος επί κοντώ, Κατερίνας Στεφανίδη, πως "ο κόσμος πρέπει να ξέρει πως δεν πηδάμε μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια"... "μυγιάζει", όπως φαίνεται, τους συντάκτες του παράξενου άρθρου της εφημερίδας "Αυγή" -που εγείρει τεράστια ερωτηματικά τόσο ως προς την πρόθεση όσο και ως προς το timing- οι οποίοι, ως "όψιμοι" αθλητές/μαχητές του πολιτικού bodybuilding, όλο τον χειμώνα λιώνουν στα γυμναστήρια της εφημερίδας τους και το καλοκαίρι, όπως  αυτό που διανύουμε, "πηδούν"... τα κύματα. 
Η "Αυγή", ξεπερνώντας κάθε όριο και κάθε ηθικό φραγμό, αποφάσισε να κλείσει το στόμα της Ολυμπιονίκου μας, Κατερίνας Στεφανίδη, και να προσπαθήσει με αστείες νουθεσίες, του τύπου "...να διαβάζεις καλά, Κατερίνα,  αυτά που γράφονται και μετά να απαντάς", να της αφαιρέσει το δικαίωμα σχολιασμού των τεκταινομένων που την αφορούν, ή να της υποδείξει πώς να μιλά και τι να λέει! 

Κατάφεραν, όμως, την απόλυτη  τρύπα στο νερό! 
Η Κατερίνα και απαντάει καυστικά και τους προσβάλλει, ευγενικά και με το γάντι. Αλλά πού τους περισσεύει "τσίπα" για να νιώσουν την προσβολή; Ποιος, άραγε, να έχει χάσει την αξιοπρέπειά του στον δρόμο, για να τη βρουν εκείνοι και να τη φορέσουν;

Εξ ιδίων, μάλλον, κρίνουν τα αλλότρια οι "παπαγάλοι" της δημοσιογραφίας των "Κολχόζ"... με τη συγκεκριμένη εφημερίδα να συνεχίζει τη βρόμικη, στοχευμένη και, κατά την προσωπική μου άποψη, ανθελληνική επίθεση κατά του ολυμπιακού ιδεώδους, των Ολυμπιονικών μας και κάθε Έλληνα που τόλμησε να τιμήσει την Ελλάδα, που οι ίδιοι έχουν σε δεύτερη, ή μάλλον σε τρίτη μοίρα... Αλλά και να κλιμακώσει την επίθεσή της, επιτιθέμενη σκαιά ακόμα και κατά του υπουργού Εσωτερικών της κυβέρνησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ενός εκ των λίγων υπουργών της που διαφέρει σημαντικά από τον μέσο όρο των "συντρόφων του συνονθυλεύματος" που την απαρτίζει, μόνο και μόνο επειδή "τόλμησε" να υπερασπιστεί τους κόπους, τους αγώνες και τα επιτεύγματα αυτών των μοναδικών Ελλήνων υπεραθλητών.  Και τον καλεί, επίσης, αυστηρά και επιτακτικά να σιωπήσει μετά τον χαρακτηρισμό "μικρόψυχα δημοσιεύματα" που χρησιμοποίησε στα όσα έγραψε η εφημερίδα "Αυγή" κατά των Ολυμπιονικών. 

Δηλαδή του υποδεικνύει, σε απλά ελληνικά, να το βουλώσει και να μην ξανανοίξει το στόμα του, εκτός και αν η δήλωσή του περάσει από την απαραίτητη και επιβεβλημένη λογοκρισία της εφημερίδας!

Μπορεί κάποιος να συμφωνεί ή να διαφωνεί πολιτικά με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, αλλά  δεν μπορεί, σε καμιά περίπτωση, να παραβλέψει πως είχε το θάρρος να εκφράσει την άποψή του, ευθέως και ανοικτά, μέσα στα μούτρα της "προπαγανδιστικής φυλλάδας"  του ΣΥΡΙΖΑ και των... 358 φανατικών αναγνωστών της!

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε συγκεκριμένα: "Είναι μικρόψυχα αυτά που γράφονται για ανθρώπους που έχουν κατορθώσει να πετύχουν τέτοιες σημαντικές διακρίσεις. Είναι άδικα και μικρόψυχα. Αυτή και μόνο η δήλωσή μου τα λέει όλα". 
Σίγουρα, απ' ό,τι φαίνεται, ο ίδιος όπως και μάλλον αρκετοί  άλλοι δεν θα αντέξουν για πολύ ακόμα την καθεστωτική και φασίζουσα συμπεριφορά που ρέει από τα έγκατα αυτού του επικίνδυνου "μορφώματος" που κατάφερε να ξεγελάσει πολλούς απο τους πολίτες αυτής της χώρας, για να μεταλλαχθεί αμέσως μετά. 
Η "Αυγή" τόλμησε, από την άλλη, να συνεχίσει την επίθεσή της, στο μενού της οποίας τοποθέτησε το σύνολο σχεδόν των Ολυμπιονικών, συμπεριλαμβανομένου και του υπεραθλητή Κώστα Κεντέρη, που είχε αφήσει με ανοικτό το στόμα Έλληνες και ξένους, και ο οποίος ποτέ δεν συνελήφθη ντοπαρισμένος και ήδη έχει αθωωθεί από τις κατασκευασμένες κατηγορίες με τις οποίες το κατεστημένο, μαζί  με την Κατερίνα Θάνου, τους έβγαλε εκτός αθλητισμού... 
Κι επειδή η εφημερίδα αυτή, των 358 φύλλων ημερησίως, αποθρασύνεται με αυξανόμενη  ένταση... τελευταία, με  πολλά άρθρα γύρω από το ντόπινγκ, κυρίως ειρωνικά, προς τον Κώστα Κεντέρη, τον Πύρρο Δήμα και γενικά προς το σύνολο των Ελλήνων πρωταθλητών, μου  έρχονται στον νου κάποια γεγονότα που δύσκολα μπορούν να αμφισβητηθούν, ακόμα και από τα ξεπουπουλιασμένα "παπαγαλάκια" της κίτρινης δημοσιογραφίας... ακόμα και αν τα άναρθρα ψελλίσματά τους περιέχουν  πλούσια ψευτοαριστερή αμπελοφιλοσοφία, από άγνωστους δημοσιογράφους/υπαλλήλους. Αν είχαν λίγη φαιά ουσία στο "ακατοίκητο", αν, μόνο, είχαν τη δυνατότητα να υποψιαστούν τη σκληρή δουλειά αυτών των υπεραθλητών, τις θυσίες και τα επιτεύγματά τους, θα ξερνούσαν το φαγητό που έφαγαν και μετά θα έφτυναν το είδωλό τους στον καθρέφτη. 
Αν ήξεραν, για παράδειγμα, ότι οι αθλητές αυτοί προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες τέσσερα συνεχή χρόνια, ακατάπαυστα, κάνοντας προπόνηση άπειρες ώρες, καθημερινά, 365 μέρες τον χρόνο, χωρίς διακοπές, χωρίς διασκέδαση, όπως και οι υπόλοιποι αυτής της κλάσης, αλλά και χωρίς καθόλου ξεκούραση, αν γνώριζαν πως η ζωή αυτών των ανθρώπων, όπως και πολλών άλλων πρωταθλητών που τίμησαν τους εαυτούς τους και την πατρίδα τους, ήταν  απόλυτα συνυφασμένη με τον πρωταθλητισμό που επέλεξαν, ίσως ξανασκέφτονταν πριν συντάξουν τα λιβελογραφήματά τους! 
Η Εθνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών, μετά την επίθεση της εφημερίδας στον Πύρρο Δήμα, εξέδωσε ανακοίνωση με μοναδικό στόχο να αποκατασταθεί η αλήθεια που δυστυχώς η συγκεκριμένη εφημερίδα, με το περιεχόμενο του άρθρου της: "Τι είδους άθλημα είναι αυτό που ένας πρωταθλητής αγωνίζεται μία ή δύο φορές στα τέσσερα χρόνια από Ολυμπιάδα σε Ολυμπιάδα", αποσιώπησε και απέκρυψε επιτηδευμένα και με δόλο, υποστηρίζοντας μόνο πως η συγκεκριμένη ανακοίνωση της ομοσπονδίας είναι... προκλητική διότι, ενώ αναφέρει ως δήθεν στόχο "την αποκατάσταση της αλήθειας", προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τον Πύρρο Δήμα, και αποφεύγει οποιαδήποτε νύξη στο βασικό ερώτημα του περίφημου άρθρου με τίτλο: "Πού χάθηκε εκείνη η περίφημη σχολή της ελληνικής άρσης βαρών, την οποία είχαν ονομάσει 'dream team' για τις επιτυχίες της και τα ολυμπιακά και παγκόσμια μετάλλια που κέρδισε". 
Σε πολλά δε σημεία, έγραφε η "Αυγή", το εν λόγω άρθρο αναφερόταν στο "σύστημα" ή τη "βιομηχανία εισαγωγής και κατασκευής πρωταθλητών"... 
Εμφανώς, άρα, συμπέρανε ο συντάκτης, στόχος της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, διά της ανακοινώσεως/απάντησής της, ήταν η απόκρυψη της αλήθειας διά της διολισθήσεως σε... εύκολα θέματα.... διότι η Ομοσπονδία της Άρσης Βαρών είναι η πέτρα του σκανδάλου, που όσο δόξασε την Ελλάδα διά των επιτυχιών των αθλητών της, άλλο τόσο και πολύ περισσότερο την ντρόπιασε με το σύστημα ντόπινγκ που αποκαλύφθηκε στη συνέχεια. και άρα η ίδια κάτι περισσότερο θα γνωρίζει από εμάς τους αδαείς... κ.λπ. κ.λπ. κ.λπ. 
Και συνεχίζει με στόμφο, τύπου "Στάζι": "Αν νομίζουν ότι η 'Αυγή' θα σιωπήσει και θα 'νομιμοποιήσει' διά της λήθης καταστάσεις ξένες προς τις αρχές της, ακόμη και προς τα περίφημα ολυμπιακά ιδεώδη, αυταπατώνται. Η 'Αυγή', αν το έπραττε, θα ακυρωνόταν ως εφημερίδα της Αριστεράς..." μπλα, μπλα, μπλα, μπλα...  σαν οι ιδεοληψίες της εφημερίδας αυτής να μην έχουν ακυρωθεί ήδη χρόνια τώρα. 
Δυστυχώς οι "παπαγάλοι" της συγκεκριμένης εφημερίδας και κάθε κακοήθους "φυλλάδας/οργάνου", φασιζόντων καθεστώτων, ούτε ιδέα έχουν τι σημαίνει πρωταθλητισμός, τι σημαίνει η Ελλάδα να κερδίζει χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια, και τι σημαίνει αυτός ο λαός να γκρεμίζει τα τείχη των πόλεών του, για να υποδεχθεί τους αθλητές αυτούς που τον έκαναν, έστω και για λίγο, υπερήφανο! 
Πάντα θα μείνουν, στη θύμησή μας, ως οι ζηλόφθονες, κακεντρεχείς και μικρόψυχοι, που ξαφνικά, από το βήμα που τους δόθηκε, εκτοξεύουν τη χολή που παρασκευάζουν χωρίς λογική, συναισθήματα και αιδώ... 
Ειναι οι κλασικοί "τυφλοπόντικες της δημοσιογραφίας" που φοβούνται το φως, και έτσι είναι καταδικασμένοι να δρουν παρασκηνιακά, από τη φωλιά τους, στο σκοτάδι! 
Η "Αυγή" αφού τελείωσε με τις σεξουαλικές εκκρεμότητες που είχε με το Χάρβαρντ (ό,τι δεν φθάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια...) καταπιάστηκε στο να αποδομήσει τον Πύρρο Δήμα και μαζί του τους Έλληνες πρωταθλητές/Ολυμπιονίκες, και τους ίδιους τους Ολυμπιακούς Αγώνες! Δείγματα γραφής ο εργοδότης της ήδη έχει δώσει! 
Παραποιεί την ελληνική ιστορία, πολεμά τις ρίζες της ελληνικής γλώσσας, δαιμονοποιεί την ορθοδοξία, χαϊδεύει το ισλάμ, και επιχειρεί να αλλοιώσει τον ελληνικό πληθυσμό, μέσω μιας νέας κατανομής πληθυσμού που επιχειρεί! Στα ολυμπιακά ιδεώδη θα κολλήσει, νομίζετε; 
Έγκλημα του Πύρρου; Έμεινε  στο ΠΑΣΟΚ και δεν μετακόμισε στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι εύλογο, λοιπόν, ότι ήταν αναμενόμενο να γίνει και στόχος άδικης πολεμικής κριτικής. 

Και τώρα, η "Αυγή" ρίχνει τόνους λάσπης εναντίον του, ως Ολυμπιονίκη, αυτήν τη φορά. 
Τέλος πάντων, αντικείμενο αυτών των λίγων γραμμών δεν είναι η σημερινή "Αυγή". Αυτή από καιρό έχει στρατευθεί στο πλευρό του διχασμού  της συκοφαντίας  και της αποδόμησης του κράτους, των θεσμών και της Ελλάδος, στο πλευρό της απαξίωσης του πολιτικού αντιπάλου, στην εχθροποίηση του διαφορετικού, στην κανονικοποίηση της αγένειας και του ψεύδους. 
Δεν με απασχολεί, προσωπικά, η σημερινή "Αυγή", γιατί είμαι της άποψης πως δεν αξίζει καμία περαιτέρω αναφορά. 
Δεν θα άξιζε, επίσης, καμία αναφορά ούτε  το κόμμα που υποστηρίζει με πάθος. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική του έχει προκαλέσει στη χώρα μια απίστευτης έκτασης αντιαριστερή ιδεολογική και όχι μόνο εχθρότητα, κάτι που βλέπουμε καθημερινά να συμβαίνει... 
Χωρίζουν, λοιπόν, τόσο η ηγετική του ομάδα όσο και οι δημοσιογράφοι του τις ιδεολογίες και τους ανθρώπους σε εχθρούς και φίλους, και όχι, όπως συνέβαινε στο παρελθόν, απλά  σε διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές απόψεις. 
Ακούμε δημοσιογράφους να ρωτούν τους συνομιλητές τους αν καταδικάζουν το τάδε δημοσίευμα... Δηλαδή, βρε καλοκαιρινοί επαναστάτες με τα μολύβια, από πότε καταδικάζονται τα δημοσιεύματα ή οι απαντήσεις σε αυτά; 
Πάντα ήμουν της άποψης πως στην ελεύθερη αστική δημοκρατία τα δημοσιεύματα δεν δικάζονται, ούτε μπορεί κάποιος να τα καταδικάσει. Είτε γίνονται αποδεκτά από κάποιους, λίγους ή πολλούς, είτε απορρίπτονται από άλλους. 
Στο πλαίσιο των πλουραλιστικών δημοκρατιών κανένας δημόσιος λόγος δεν καταδικάζεται, μόνο εγκρίνεται ή απορρίπτεται, πάντα από την πλειοψηφία των πολιτών. 
Και αν υπάρχει πρόβλημα με το μήνυμα που αυτός εκπέμπει, αν προτρέπει σε ρατσισμό, μίσος, ή κάτι άλλο, εκεί υπάρχει ο εισαγγελέας και όχι ο δημοσιογράφος, ή ο αρθρογράφος κάποιου εντύπου ή site! 
Έτσι, λοιπόν, κυρίες και κύριοι της "Αυγής", τα δημοσιεύματά σας για τους Ολυμπιονίκες μας δεν θα τα καταδικάσουμε, ούτε θα τα δικάσουμε! Απλά θα τα κατατάξουμε εκεί που τους αρμόζει -στα δημοσιογραφικά σκουπίδια- και θα τα τοποθετήσουμε στον δημοσιογραφικό σκουπιδοτενεκέ, εκεί που βρίσκεται και η θέση που έχουν κατακτήσει! 
Δυστυχώς, η εφημερίδα "Αυγή", των 358 φύλλων ημερησίως, δεν είναι τίποτε άλλο από το "περίεργο κάτι", που κουβαλάει νερό στον "αντιδραστικό μύλο" του ΣΥΡΙΖΑ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτών των εφημερίδων και των αφεντικών τους είναι ότι αυτός ο αναγωγικός και κατά συνέπεια μη φιλελεύθερος λόγος είναι αποτέλεσμα της μεγάλης πνευματικής και ηθικής κατάπτωσης του ΣΥΡΙΖΑ. 
Παρακολουθήστε τις τερατώδεις αναλογίες! Όλα μια συνέχεια. Όλα στον αναδευτήρα του ακραιφνούς, δήθεν, φιλελεύθερου δογματισμού. 
Όλα το ίδιο πράγμα. Αυτός όμως είναι ο ορισμός του ολοκληρωτισμού. Το να μη είσαι, δηλαδή, νοητικά σε θέση να διακρίνεις τις διαφορές. 
Η εποχή αυτή, της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, και της γιγάντωσης του καθεστωτικού και προπαγανδιστικού ρόλου και λόγου των προπαγανδιστικών του οργάνων, έχει προκαλέσει μεγάλες αλλαγές στην ηθική και στο πνεύμα ολόκληρης της κοινωνίας. 
Για να μπορέσουμε, λοιπόν, κάποια στιγμή να απαλλαγούμε, όχι μόνο εκλογικά αλλά και πνευματικά, από αυτήν την περίεργη ηθική του ανιστόρητου αναγωγισμού και του ακραίου διχασμού, είναι απαραίτητο να μελετηθεί από ειδικούς της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους, γενετιστές και ψυχιάτρους, το παραφαινόμενο αυτό της ατυχούς ανόδου και της, λίγο αργότερα, ηθικοκοινωνικής καταβαράθρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, ως αυτοάνοσης ασθένειας, και να βρεθούν τα αίτια ώστε κάτι παρόμοιο να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά!


Δημοσιευτηκε στο: http://www.capital.gr/arthra/


*Ο Θοδωρής Γιάνναρος είναι Μοριακός Βιολόγος, τ. Διοικητής του Νοσοκομείου "Ελπίς”, & Μέλος του "Τομέα Υγείας” της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου