Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Ο ΕΚΧΥΔΑΪΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!..

Πριν από λίγες μέρες, είχαμε διαβάσει ένα άρθρο (θεός να το κάνει άρθρο), σε μια επώνυμη ιστοσελίδα, και στείλαμε το επόμενο κείμενο υπόψιν της συντακτικής ομάδος, ή, τέλος πάντων, του αρχισυντάκτου-εκδότου: 
"Έχετε εκχυδαΐσει την Ελληνική γλώσσα σε τέτοιο σημείο, που η αρθρογραφία σας για Έλληνες από Έλληνες, δεν διαβάζετε πλέον -από Έλληνες- με ΤΙΠΟΤΑ!
Οι αγγλικούρες σας και οι αρλουμποφράγκικες αηδίες που χρησιμοποιούν οι ανόητοι και πανγελοίοι φραγγολάγνοι συντάκτες σας, καθιστούν τα κείμενά σας από άκρως ακαταλαβίστικα, έως άκρως προβληματικά. Έτσι, κάποια σοβαρή αρθρογραφία σας πηγαίνει στράφι!
Μιλάτε σε μια ξύλινη Ελληνική γλώσσα, πορνογραφική (πορνογραφία την χαρακτήρισε ο Μάνος Χατζηδάκης) άσχετη και νεκρή στο Ελληνικό αναγνωστικό κοινό, το οποίο δεν είναι η Αθήνα...
ΚΑΝΕΝΑΣ δεν σας υποχρέωσε, ούτε σας ζήτησε να εισαγάγεται δίγλωσσο αλφάβητο στα γραπτά σας, το οποίο πέραν από τεραστία δυσκολία στον, μέσου επιπέδου, αναγνώστη που δημιουργεί, δημιουργεί και κόπωση, αποστροφή, και εν τέλει, εγκατάληψη του κειμένου στο οποίο έτσι κι αλλιώς, δεν βγάζει άκρη με τις αγριοξενικούρες λεκτικές αηδίες που είναι υποχρεωμένος καταναγκαστικά έργα να διαβάσει.
Ούτε εσείς, ούτε και κανένας άλλος έχετε δικαίωμα να γαμάτε παρά φύση την άριστη Ελληνική γλώσσα, τον άριστο Ελληνικό γραπτό λόγο, στον οποίο αυτόν, και μόνο αυτόν, μπορούν να αποδοθούν ή έχουν αποδοθεί τέλεια, οι πιο δύσκολες νοηματικές εκφράσεις, στην φαντασία και την ικανότητα κάποιου, ταλαντούχου βεβαίως, συγγραφέως ή συντάκτου.
Δεν μας φταίνε οι "ξένοι" που ατάλαντοι αμόρφωτοι και τυχάρπαστοι σε κάποιες εργασίες στη χώρα μας, προσπαθούν να αλλάξουν το Ντιενέι των Ελλήνων, στους οποίους ολόκληρη η πολιτισμένη ανθρωπότητα υποκλίνεται, οφείλει τα ΠΑΝΤΑ!
Δημοσιογράφος είναι αυτός που "γράφει για τα κοινά". Για να τον καταλαβαίνει το "κοινό". Κατά συνέπεια, δεν είναι κανείς δημοσιογράφος αν δεν ξέρει να γράφει Ελληνικά, και το "Ελληνικό κοινό" δεν μπορεί να τον καταλάβει!..".
Σήμερα, μας έστειλαν το Δελτίο Τύπου που θα διαβάσετε, αμέσως, τώρα: 
"Το Συνέδριο Digi.travel 2014 θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της Greek Tourism Expo
ΑΘΗΝΑ,  3/7/2014 - Σε στρατηγική συνεργασία προχώρησαν η εταιρία Leadertech η οποία διοργανώνει την Διεθνή Έκθεση Greek Tourism Expo και η εταιρία Travel Media Applications   η οποία διοργανώνει το 2ο Συνέδριο Ηλεκτρονικού Τουρισμού Digi.travel  με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση του τουριστικού κλάδου για τα δρώμενα στον τουρισμό.
To 2ο  Συνέδριο Ηλεκτρονικού Τουρισμού Digi.travel  θα διεξαχθεί  στις 5 και 6 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της Τουριστικής Έκθεσης Greek Tourism Expo, 5-7 Δεκεμβρίου 2014, στο Metropolitan Εxpo.
Το Συνέδριο θα φιλοξενήσει μια σειρά διεθνών ομιλητών οι οποίοι θα αναλύσουν τις τάσεις του ηλεκτρονικού περιβάλλοντος στα ταξίδια και τον τουρισμό ενώ θα δοθεί μεγάλη έμφαση σε πετυχημένα case studies, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, των εταιριών και των επαγγελματιών οι οποίοι   διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους στο online travel.
Καινοτομία του εφετινού Συνεδρίου αποτελεί η ταυτόχρονη λειτουργία Έκθεσης των συμμετεχoυσών εταιρειών στο Digi.travel μέσα στο χώρο της Greek Tourism Expo όπου ξενοδόχοι και γραφεία ταξιδίων θα ενημερώνονται για τις τελευταίες εξελίξεις του ηλεκτρονικού τουρισμού από τις μεγαλύτερες εταιρίες του χώρου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το  1ο  Συνέδριο Digi.travel, που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο '13, σε συνεργασία με την  Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) στο πλαίσιο του Black Sea Tourism Forum & Workshop, στο Μουσείο Ακρόπολης γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία.
Με oμιλητές  ηχηρά ονόματα όπως Δημήτρης  Μπούχαλης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Bournemouth, U.K. , Georges Panayiotis από την MKG Group, R.J. Friedlander από τη ReviewPro,  Chara Georgiadou (Τrivago),  Chad Shiver (TripAdvisor), John Fotis (Marketing & eCommerce specialist), Chris Doyle, Adventure Travel Trade Association (ATTA), Tinkara Pavlovic (IFITT), Μαριάννα Σιγάλα , Dr. του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Peter Jordan (World Youth & Student Travel Confederation - WYSETC), κ.ά,  οι εργασίες του Συνεδρίου σημείωσαν πολύ μεγάλη επιτυχία.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Travel Media Applications κ. Θεόδωρος Κουμέλης δήλωσε ότι “Τα ψηφιακά κανάλια πώλησης (διαδίκτυο, φορητές συσκευές, διαδραστική τηλεόραση κ.α.) είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τη διανομή του τουριστικού προϊόντος και εξελίσσονται ραγδαία σε παγκόσμιο επίπεδο, με αποτέλεσμα να πρέπει ο επαγγελματίας του τουρισμού να παρακολουθεί συστηματικά τις εξελίξεις. Με αυτό το στόχο οργανώνεται και φέτος το Digi.travel.
Επιλέξαμε να συνεργασθούμε με την Διεθνή Έκθεση Greek Tourism Expo με δεδομένο ότι είναι ένα πάγιο αίτημα της τουριστικής βιομηχανίας η διοργάνωση μιας έκθεσης τουρισμού στην Αθήνα, η οποία θα αποτελέσει και το σημείο συνάντησης των επαγγελματιών του τουρισμού.
Ο κ. Χριστόφορος Παπαδιώτης, Γεν. Διευθυντής της Leaderexpo-Leadertech δήλωσε ότι “Το συνέδριο Digi.travel συμπληρώνει άριστα το όραμα της Greek Tourism Expo για να αποτελέσει την πλατφόρμα ανάπτυξης επιχειρηματικών συνεργασιών και ενημέρωσης του τουριστικού κλάδου. Στόχος μας είναι να συγκεντρώσουμε σταδιακά υψηλού επιπέδου συνέδρια και παράλληλες εκδηλώσεις από όλους τους τομείς του τουρισμού, για την πληρέστερη και ευρύτερη ενημέρωση των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών του τουρισμού“. 
Σας παρακαλούμε, πέστε μας τι καταλαβαίνετε από τις παραπάνω αγγλικούρες υπογεγραμμένες με κόκκινο, ή, σε ποιους απευθύνονται των Ελλήνων, και ΓΙΑΤΙ; Αυτές οι πορνογραφικές συν τοις άλλοις, αρλουμπφράγκικες αηδίες; 
Σε λίγο καιρό, κάποιοι αυτοαποκαλούμενοι ή αυτοχαρακτηριζόμενοι δημοσιογράφοι, θα εισάγουν στα κείμενά τους (απευθυνόμενα σε Έλληνες), και τα... κινέζικα! Προσωπικά δεν θα μας φανεί παράξενο, αφού η ευρηματικότητα αυτών των ηλιθίων Ελλήνων "συντακτών", διαπιστωμένο, φτάνει έως το σημείο της αυτοκαταστροφής τους ή της... δημιουργικής τους τρέλας! 
Κατά καιρούς, είδαμε κάποιες μικρές προσπάθειες για φρένο, στον άκρατο αυτόν εκχυδαϊσμό της γλώσσας μας από διαφόρους. Όχι όμως και από την Πολιτεία. Η Πολιτεία (Ελληνική), περί άλλων τυρβάζει, αν όχι, όπως πάντα, ξύνει τα παπάρια της. Τόσο αυτή, όσο και τα πολιτισμικά της όργανα, από υπουργεία μέχρι ανώτατα επιστημονικά σωματεία και υπεύθυνα ιδρύματα.
Με τον εκτραχηλισμό αυτόν, και με μαθηματική ακρίβεια, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι Έλληνες, όχι μόνον θα καταστρέψουν οριστικά, το πιο δυνατό τους πολιτισμικό όπλο, την Ελληνική γλώσσα, αλλά ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ! Οι νέοι με τους παλιούς, αλλά και γενικώς, οι Έλληνες με τους Έλληνες. 
Από την άλλη μεριά, το φτηνιάρικο και ανίδεο προσωπικό που χρησιμοποιούν οι διάφορες υπηρεσίες, οργανισμοί, εταιρείες του δημοσίου ή ιδιωτικού χαρακτήρα, θα επιταχύνει αυτήν την καταστροφή δημιουργώντας γύρω μας και μία λεκτική βαβέλ, που προηγούμενό της δεν υπήρξε ΠΟΤΕ! Στην Ελλάδα τουλάχιστον. 
Θα παρακαλούσαμε λοιπόν, αυτό το γελοίο " Συνέδριο Digi.travel"ή να εκδιώξη με τις κλωτσιές αυτόν που συνέταξε το παραπάνω αηδιαστικό κείμενο, ή, το λιγότερο, να μην μας ξανά στείλει τέτοια βρωμερά και σιχαμερά δελτία τύπου, τα οποία μας χαλούν και την διάθεση, μας εκνευρίζουν αφάνταστα, πέραν όλων των άλλων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου